• Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

WASTE2WEAR | OCEAN PLASTIC PROJECT

Research - Reduce - Replace - Recycle

600.000 flesjes uit de oceaan

2.000.000 totaal van de vuilnisbelt

Wat is het Ocean Plastic Project

We halen plastic uit de oceaan, mengen dat met plastic afval van het land en maken daar weer geweldig nieuwe producten van. Niets meer en niets minder. 
We zijn gestart met 2 miljoen plastic flessen om te toveren tot bijvoorbeeld jassen, tassen en vrolijke jurkjes. Dat kunnen en willen we niet alleen. Daar hebben we voor nu de juiste partners voor gevonden. Die met ons meedenken en onze stoffen van gerecyclde polyester waar mogelijk toepassen in hun collecties.

Zwerfafval als grondstof voor nieuwe producten

Natuurlijk zouden we met zijn allen moet voorkomen dat het plastic in zee terechtkomt, of beter nog: dat het plastic überhaupt wordt geproduceerd. Daarvoor is een mentaliteitsverandering bij de consument nodig. Voorlopig maken we van het bestaande zwerfafval mooie producten waarin of waarmee jij je happy voelt.

Hoe werkt het Ocean Plastic Project?

Als eerste zijn er een aantal kustlocaties in China met hoge concentraties van plastic vervuiling in kaart gebracht. Deze locaties zijn door studenten van de TU Delft in samenwerking met lokale overheden en organisaties gemonitord,  beoordeeld en opgeschoond om tot concrete oplossingen te komen voor het reduceren van afval, het vinden van alternatieven en het recyclen van de verschillende soorten plastic.  De samenwerking tussen Nederlandse bedrijven, Chinese NGO's, de Donghua University en de TU Delft is hierbij essentieel.

Textiel van gerecyclede plastic flesjes

Door kleding te maken van gerecycled polyester, of het nu duurzame sportkleding is of een sustainable rugzak, verminderen we de hoeveelheid plastic pollution in onze oceanen en onze carbon footprint met 75%!  Gerecyclede Polyester verbruikt tijdens de productie ook 70% minder energie en zelfs 86% minder water dan de normale polyester. Dat betekent dus schonere stranden en zeeën én een schoner geweten! 

Herkenbaar en transparant

Wil je weten hoeveel flesjes er daadwerkelijk per kledingstuk is verwerkt? Dan kijk naar het label in de binnen kant! Wij kunnen door onze transparante manier van werken het precieze aantal flesjes aangeven. Daarvan is 30% ook daadwerkelijk uit de zee gevist, of van de kust geplukt.

Heb je nog vragen?

Lees dan verder op de FAQ's. Ons eigen research team is goed geïnformeerd en deelt de nieuwste ontwikkelingen op onze engelse site: http://www.waste2wear.com/faq. Mocht je ook daar je antwoorden niet vinden, horen we graag van je! Meld je punt dan via onze contactpagina en we komen er zo spoedig mogelijk op terug! .